Winterzon Vakantie Gran Canaria

Heb je geen zin in de lage temperaturen, koude wind en natte sneeuw van de Nederlandse winters? Bekijk dan de mogelijkheden van een winterzon vakantie eens. Een winterzon vakantie is een vakantie in de winter, naar een zonnig land. Op deze pagina lees je meer over een winterzon vakantie in het zonnige Gran Canaria.

Gran Canaria wordt gezien als het hoofdeiland van de Canarische Eilanden. Ieder jaar gaan er vele toeristen naar dit exotische eiland om te genieten van een zonnige vakantie. Dit kan niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. In de winter is het in Gran Canaria gemiddeld tussen de 22 graden en 15 graden. In vergelijking met Nederland, is het in Gran Canaria dus veel aangenamer in de winter.

Niet alleen op het gebied van het klimaat is Gran Canaria de moeite waard, maar ook zeker op het gebied van bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden is Gran Canaria een leuk vakantieland. De populairste bezienswaardigheid in Gran Canaria is La Vegueta: dit is een historische wijk in de hoofdstad Las Palmas, waar je enkele fraaie gebouwen kan vinden. Een andere populaire bezienswaardigheid is Roque Nublo. Roque Nublo is een basaltrots van tachtig meter hoog, die gezien wordt als het symbool van Gran Canaria. Tot slot kun je ook een kijkje nemen in Teror, de bedevaartplaats van Gran Canaria. En heb je ’s avonds zin om de dag af te sluiten met een drankje, dan kun je in de vele discotheken en cafés van Gran Canaria terecht. Ook het landschap van Gran Canaria is de moeite waard. Dit landschap is namelijk zo divers, dat je steeds weer verbaasd wordt door de omgeving van het eiland. Zo is het zuiden van Gran Canaria wat droger en kaler en is het noorden van Gran Canaria wat groener, met groene akkers en beboste valleien.

Het is niet voor niets dat steeds meer Nederlanders kiezen voor een winterzon vakantie naar Gran Canaria. Met slechts 4 tot 4,5 uur vliegen vanuit Amsterdam ontloop je namelijk niet alleen het koude klimaat in Nederland, maar geef je jezelf bovendien de mogelijkheid om optimaal te ontspannen in een warm land. En heb je geen zin in een skivakantie, dan is deze winterzon vakantie een mooie manier om toch op vakantie te gaan in de winter.