iPhone 6 geruchten: wat klopt er nou?

Het is weer bijna zover, september, de maand waarin Apple vaak een nieuwe smartphone aankondigt. Alles lijkt er op te wijzen dat ook deze keer er een nieuwe smartphone van Apple gelanceerd gaat worden: de iPhone 6. Er wordt veel geschreven over deze telefoon. De iPhone 6 wordt immers waarschijnlijk de best verkopende telefoon voor de komende maanden.

Zo gaan er geruchten dat Apple twee verschillende soorten van de iPhone 6 uit gaat laten komen. Er komt een iPhone 6 met een 4,7 inch scherm en eentje met een 5,5 inch scherm. Met de grotere iPhone lijkt Apple een nieuwe markt te willen betreden: de markt van de phablets. Hiermee gaan ze ook meteen concurreren met de nieuwe Galaxy Note 4 van grootste concurrent Samsung.
Iets anders waar veel over gesproken wordt, is het scherm van de iPhone 6. Sommige varianten van de iPhone 6 zouden namelijk een saffieren scherm krijgen. Hierdoor is het scherm nagenoeg onbeschadigbaar en is het niet te breken. Dit scherm is echter wel duurder om te maken, en zou daarom bij de duurdere modellen van de iPhone beschikbaar zijn, denk hierbij aan een variant met 64GB geheugen die al gauw 200 euro meer kost.